Casa Tarsan: de hemel op een berg!

We rijden door sinaasappelvelden, terrassen met olijfbomen en palmen vanaf de kust het binnenland in. Ik ben zo benieuwd naar Casa Tarsan! Zou het er in het echt ook zo mooi uitzien? Langs een riviertje rijden we verder het groene achterland in, vervolgens een smalle weg bergopwaarts, midden in de natuur. We komen een bord tegen met diverse hike en mountainbike routes. Af en toe een verdwaald huis, en dan zijn we boven.

De witte villa staat er prachtig wij, snel stappen we uit en gaan naar binnen. We worden hartelijk ontvangen door Nikita en Eric, twee enthousiaste jonge Amsterdammers die het roer hebben omgegooid en hier een ecolodge zijn begonnen. Met succes! Het ziet er fantastisch uit, nog mooier dan op de foto’s. De villa is heel bijzonder, gekocht van de familie Tarsan, vandaar de naam. Het heeft ontzettend veel bijzondere details en er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, de plafonds buiten doen me zelfs wat Gaudiachtig aan.

Met de net zo enthousiaste hond Woofer drinken we thee op het overdekte buitenterras, wat in november comfortabel dicht is gemaakt met verschuifbare glazen panelen, waardoor je niks van het uitzicht mist. En dat uitzicht is echt fenomenaal! Zonsopgang, zonsondergang, de schaduwen van de wolken op de bergen, de zee in de verte, het riviertje beneden met kleine poeltjes waar je zo fijn kunt zwemmen, je raakt niet uitgekeken. Boek dan ook vooral de 360° suite, op de bovenste verdieping met een privé terras aan alle kanten. Of toch de sunrise studio, die gebouwd is in de muur van de berg en naast een eigen terras ook een eigen keuken heeft. 

Eric en Nikita werden op slag verliefd op het huis en binnen 1 dag was de koop gesloten. Ze runnen met veel passie de ecolodge, en proberen het huis stap voor stap nog duurzamer te maken. Ze koken voor de gasten, ook vegan is mogelijk, en elke ochtend geeft Nikita een yogasessie. Verder staat er een jacuzzi met, hoe kan het ook anders, prachtig uitzicht, worden er buitenfilmavonden georganiseerd (lekker buiten onder de sterren op je ligstoel kijken), draait Eric als voormalig DJ soms plaatjes en kun je genieten van het zoutwaterzwembad.

Dat relaxen kan natuurlijk de hele dag, maar zonde om de omgeving niet te verkennen! Vanuit de ecolodge loop je zo diverse wandelpaden op, in ongeveer een half uur rijden ben je op het strand, en verder hebben Eric en Nikita legio tips voor uitstapjes en restaurantjes in de omgeving. Het leuke is, dat alles wat ze aanbieden vanuit hun eigen passie voortkomt: duurzaam leven en eten, yoga, koken, plaatjes draaien, actief in de natuur, mensen ontmoeten en verzorgen. En dat merk je! We nemen afscheid, Eric en Nikita vol ideeën om Casa Tarsan te vervolmaken. Al kan ik me eigenlijk niet voorstellen wat er nog meer verbeterd kan worden aan deze hemel op aarde. Een pareltje!

Reacties

Geef een reactie

mood_bad
  • Nog geen reacties
  • chat
    Geef een reactie
    keyboard_arrow_up Could create table version :No database selected